„Nehéz a csapat helyzete, de nem fogja feladni.”

Zsófi József szakmai igazgató nyilatkozata az STC-Végardó Fürdő – Cigánd SE mérkőzésről:

A hétvégén a Cigánd csapatát fogadtuk bajnoki mérkőzésen, hazai pályán. A tabellára nézve a meccs nem sok jót ígért számunkra, hiszen a Cigánd SE az utóbbi években profi csapattá nőtte ki magát. Mindez nem a véletlen műve, a támogatók biztosítják a jó és eredményes működéshez szükséges anyagi hátteret és infrastruktúrát a csapat számára.

Jelenlegi csapatunk, amellett, hogy tanulja a megyei első osztályt, a hétvégén tartalékosan tudott csak pályára lépni. Több meghatározó játékosunk is hiányzott. Hiányukat azzal kompenzáltuk, hogy – ahogy erre már máskor is volt példa – tehetséges fiatalok kaptak bemutatkozási lehetőséget a felnőttek között. A mérkőzés első fél órájában a játékosok még csak keresték helyüket a pályán, keveset volt nálunk a labda, szinte csak a védekezéssel voltunk elfoglalva. A középső harmadba keveset birtokoltuk a labdát, így támadásokat sem tudtuk felépíteni. A támadó harmadban is keveset voltunk jelen, ezáltal kevés veszélyt jelentettünk az ellenfél kapujára. Így nem is lehetett más az eredmény, mint vendégvezetés (0-3). A kapus, Nagy István Csaba volt az, aki kiváló teljesítményével sokáig játékban tartotta társait. A fiúk nem játszottak elég agresszívek, amivel megzavarhatták volna az ellenfél játékát.

A második félidő elején a játékunk nem változott, büntetett is az ellenfél – nagyon hamar 0-5 lett az eredmény. Aztán a 60. perctől megváltozott a csapat játéka. Lelkesebben, akaratosabban játszottak a fiúk, s ennek meg is lett az eredménye: szereztek két gólt, s nem is akármilyeneket. Az egyik ezek közül, Váradi Istváné, különösen szépre sikerült. Ezt követően eddigi önmagunkhoz képest többet birtokoltuk a labdát, főleg a támadó harmadban, ahonnan általában a csapatok a gólokat szerzik. Így szorosabbá tudtuk tenni az eredményt, illetve sikerült kicsit „kozmetikázni”. Ebben az időszakban többet veszélyeztettük ugyan az ellenfél kapuját, de sajnos, gólt, gólokat nem sikerült szereznünk.

A mérkőzés jelentős részében nem igazán talált egymásra az edzői taktikai elképzelés és a csapat. Márpedig a taktika annyit ér, amennyit a csapat meg tud belőle valósítani.

Ugyan nehéz a csapat helyzete, de nem fogja feladni, továbbra is küzdeni fog a bennmaradásért a bajnokság végéig. Az STC szakmai stábjának továbbra is az az elképzelése, hogy Sárospatak városának szüksége van egy olyan futballcsapatra, amelyik a megyei elitben képviseli a települést. A további küzdelemhez a meccsre hétről hétre családostól kilátogató több száz néző, szurkolóink egyre növekvő tábora, és a csapat mögött álló menedzsment eddig is sok, és áldozatos munkája ad számunkra erőt és akaratot.

Küzdünk tehát tovább – HAJRÁ STC!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük