Sportot támogató tagozat indul a Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthonban

A Sárospataki Torna Club együttműködve a Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthonnal a következő tanévtől sportot támogató tagozatot indít. A képzés célja, hogy a sportolni vágyó fiatalok sportbeli eredményeiken túl tanulmányaikat folytathassák, szakmát szerezhessenek.

A tagozatra beiratkozott tanulók az iskola által biztosított tanulási folyamatok révén – személyiségük fejlődése mellett – széles körben megismerhetik és beépíthetik meglévő tudásrendszerükbe a sportspecifikus elemeket, így ezek segítségével a későbbiekben érdeklődésüknek megfelelő irányba tudnak továbbtanulni.

A rendszer további előnye, hogy a tanulók helyben, edzéstervükhöz igazodva tudnak részt venni a tanítási órákon és állandó szakemberek felügyelete mellett készülhetnek fel a versenyekre, sporteseményekre.

Az együttműködés alapján az intézmény figyelembe veszi, hogy a tanulók élsportolóvá válásával megnő az edzésszám, válogatottságuk esetén pedig több napos edzőtáborokban vagy külföldi versenyeken is részt kell venniük. Az így keletkezett hiányzások miatt fontossá válik az élsport és a közoktatási célok összehangolása.

 

Sportorientált osztályba az a jelentkező kerülhet, aki:

  • külön kéri felvételét az osztályba (szülő által) sportági megjelöléssel,
  • alkalmassági mérésen alkalmasnak bizonyul,
  • minden évben érvényes sportalkalmassági vizsgálata van és azt az iskolában bemutatja
  • érvényes egyesületi tagsággal rendelkezik.
Hozzászólások